Payment

Cara Bayar Bil Unifi Guna JomPAY melalui Maybank2u

Ramai pengguna yang baru pasang unifi tertanya-tanya…

“Macam mana nak bayar bil unifi ye?”

Disini saya kongsikan cara paling mudah untuk bayar bil unifi. Untuk follow step yang saya tunjukkan ni, anda kena ada online banking lah.

Kalau takde online banking, boleh rujuk posting ni untuk bayar bil unifi.

Guna JomPay

Ni feveret saya sebab paling simple dan paling mudah. Cara bayar bill unifi home fibre guna JomPAY macam ni:

Bukak mana-mana online banking. Contoh sini saya guna Maybank2u.

1. Login mcm biasa

2. Pilih Pay & Transfer

3. Bahagian Pay to pilih JomPAY

bayar bill unifi guna jompay maybank2u 2 1

4. Enter Biller Code: Taip 8888 je. Jangan taip Unifi pulak. Hehehe Kod ni hanya untuk Unifi.

bayar bill unifi guna jompay maybank2u

5. Ref-1: Isi no akaun anda. Biasanya selepas pendaftaran unifi berjaya, agent akan bagi no akaun unifi ni. Ref-2: Boleh di biarkan kosong.

Nombor akaun adalah sgt penting. Untuk check nombor akaun, boleh check bil. Jika tak ada bil, boleh check myunifi app. Jika tak ada myunifi app juga, boleh check SMS tiap bulan yang dapat tu.

6. Isi jumlah yang kena bayar setiap bulan di bahagian Pay Amount. Let say anda ambil pakej RM89 sebulan. Kira sekali dengan SST jadi RM94.

7. Tick di bahagian “i hereby agree to the T&C” dan klik PAY. Selesai

Senang kan bayar guna JomPay?

Biasanya agent yang anda deal masa nak daftar unifi akan advice tentang perkara ni. So sepatutnya setiap yang berdaftar mesti dah diterangkan.

Bagi yang belum daftar unifi, hubungi saya segera. Saya akan tolong check coverage unifi anda secara percuma. Perkhidmatan tentunya yang terbaik untuk anda. Klik sini untuk check. Terima kasih.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *