Cara Bayar Unifi Guna JomPAY melalui Maybank2u

jompay maybank2u

Table of Contents

Ramai pengguna yang baru pasang unifi tertanya-tanya…

“Macam mana cara nak bayar unifi ye?”

Uncle Kentang

Disini saya kongsikan cara paling mudah untuk bayar bil unifi. Untuk follow step yang saya tunjukkan ni, anda kena ada online banking lah.

Kalau anda takde online banking, boleh rujuk posting ni untuk bayar bil unifi guna ATM machine.

Bayar Unifi Guna JomPay

Ni feveret saya sebab paling simple dan paling mudah. Cara bayar unifi guna JomPAY macam ni:

Bukak mana-mana online banking. Contoh sini saya guna Maybank2u.

1. Login mcm biasa

2. Pilih Pay & Transfer

3. Bahagian Pay to pilih JomPAY

bayar bil unifi

4. Enter Biller Code: Taip 8888 je. Jangan taip Unifi pulak. Hehehe Kod ni hanya untuk Unifi.

bayar unifi guna jompay

5. Ref-1: Isi no akaun anda. Biasanya selepas pendaftaran unifi berjaya, agent akan bagi no akaun unifi ni. Ref-2: Boleh di biarkan kosong.

Nombor akaun adalah sgt penting. Untuk check nombor akaun unifi, boleh check bil. Jika tak ada bil, boleh check myunifi app. Jika tak ada myunifi app juga, boleh check SMS tiap bulan yang dapat tu.

6. Isi jumlah yang kena bayar setiap bulan di bahagian Pay Amount. Let say anda ambil pakej RM89 sebulan. Kira sekali dengan SST jadi RM94.

7. Tick di bahagian “i hereby agree to the T&C” dan klik PAY. Selesai pun cara bayar unifi guna jompay!

Senang kan bayar bil unifi guna JomPay?

Biasanya agent yang anda deal masa nak daftar unifi akan advice pasal keadah bayar bil unifi ni. So sepatutnya setiap yang berdaftar mesti dah diterangkan.

Bagi yang belum daftar unifi, hubungi saya segera. Saya akan tolong check coverage unifi anda secara percuma. Perkhidmatan tentunya yang terbaik untuk anda. Klik sini button di bawah untuk saya bantu check coverage. Terima kasih.

Kongsi artikel ini

Mereka baca ini juga

Check Coverage Unifi Fibre

Sila isikan maklumat di bawah dengan tepat untuk melancarkan proses pemeriksaan port unifi.

Pastikan anda memilih tujuan yang betul agar proses pemeriksaan menjadi lebih mudah

Coverage Unifi

Sertai channel ini untuk ketahui sebarang update tentang status coverage unifi di kawasan anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *