Coverage

Cara Check Coverage Unifi 2022

Anda nak tahu cara check coverage unifi?

wifi menaraTM

Cara dia simple je. Anda hanya perlu klik button di bawah ni. Nanti anda akan dibawa ke satu page “check coverage unifi”.

Tolong isikan nama, no telefon, email dan alamat. Jangan lupa juga pilih pakej unifi yang anda berkenan.

Maklumat-maklumat ni penting untuk saya berkomunikasi dengan anda. No telefon yang anda bagi bertujuan untuk saya mesej anda di whatsapp berkenaan status coverage unifi. So kena bagi no yang aktif ok. Alamat pulak, sebaiknya gunakan alamat yang sama macam dalam bil elektrik TNB.

Bila dah isi semua, maklumat tu akan sampai pada saya. Biasanya saya akan respon secepat yang mungkin. Saya akan respon jika alamat yang anda bagi ada coverage unifi atau sebaliknya.

semak coverage unifi di tempat anda 2022

Pesanan saya. Bila anda dapat respon “kawasan anda ada coverage”, mintak tolong untuk terus daftar ASAP. Kalau nak pasang lambat lagi, just inform je. Saya akan uruskan macam tarikh yang anda nak.

Bila bertangguh, saya risau status alamat tu jadi “port penuh”. Lambat pulak kena tunggu baru boleh pasang. Boleh baca isu port penuh kat sini. So sementara port unifi tengah available, daftar awal-awal.

Sementara nak tunggu result check coverage unifi, boleh la anda baca info-info yang penting sebelum daftar unifi. Contohnya baca artikel ni: 3 tips nak pilih pakej unifi.

Nota: Hanya agent berdaftar dengan TM sahaja yang mempunyai akses ke sistem coverage unifi.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *