Cara Semak Signal Telco Terbaik di Kawasan Anda 2021 | Opensignal
Coverage

Cara Semak Signal Telco Terbaik di Kawasan Anda 2021 | Opensignal

Sering tertanya-tanya signal telco mana yang paling laju di kawasan anda? Persoalan ni biasa timbul bila kita nak buat kerja tapi signal macam siput. Mula lah nak survey-survey telco mana yang laju. Selain tu ada jugak yang teringin nak pasang unifi tapi kawasan belum ada coverage fibre. So option yang ada hanyalah signal dari telco…

Agent cakap port Unifi dah penuh. Apa yg penuh sebenarnya?
Coverage

Agent cakap port Unifi dah penuh. Apa yg penuh sebenarnya?

Niat di hati nak pasang unifi tapi dapat respon macam ni… “Maaf tuan/puan. Saya dah check, kawasan tuan/puan port dah penuh…” Ini merupakan antara jawapan yang paling tidak diingini oleh setiap pelanggan yang teringin nak pasang Unifi. Betul tak? So, apa yang penuh sebenarnya? Port penuh tu apa? Ok. Situasi ni berlaku dimana point yang…

My House No Unifi Coverage, What Should I do? Follow These 2 Options
Coverage

My House No Unifi Coverage, What Should I do? Follow These 2 Options

Hi guys. As we know it, a lot of people are willing to pay for unifi fibre. This is mainly because of speed and package offered by unifi fibre. Quite lot who complained, and they do not know how to request for unifi coverage. Today i will share with you guys on how to register interest for…

Rumah Takde Unifi Coverage? Please Consider 2 Best Option Ni
Coverage

Rumah Takde Unifi Coverage? Please Consider 2 Best Option Ni

Pernah tak anda experience macam ni. Niat di hati nak pasang unifi kat rumah. Tanya ramai agent. Bila mintak agent check coverage, jawapan yang saya dapat… “Maaf. Rumah awak tiada unifi coverage” Disappointed sangat kan? Semangat dah nak pasang unifi. Semua agent bagi jawapan yang sama. Apa yang saya boleh buat? Saya faham apa yang…

Coverage Unifi Available untuk Rumah Anda, So What’s Next?
Coverage

Coverage Unifi Available untuk Rumah Anda, So What’s Next?

Part ni paling best. Once saya dah text anda dengan ayat yang lebih kurang macam ni… “Salam tuan. Saya dah check unifi coverage kediaman tuan. Alhamdulillah ada liputan. Support sehingga 300mbps” Alhamdulillah, mesti anda hepi kan? Dah terbayang rumah akan ada internet sendiri tanpa had. Yelah, zaman sekarang ni boleh kata internet ni satu keperluan….

Why Perlu Alamat Penuh utk Pasang Unifi? Nama Taman Tak Cukup?
Coverage

Why Perlu Alamat Penuh utk Pasang Unifi? Nama Taman Tak Cukup?

Anda plan nak pasang unifi? Dah contact agent-agent yang ada? Once dah contact, SOP biasa agent akan mintak anda share alamat details. Alamat details ye gais. Part ni sangat ramai yang hesitate nak bagi. Kita faham. Bukan mudah-mudah nak bagi address penuh kat orang yang kita tak kenal kan. Unfortunately, untuk melayakkan anda pasang unifi….

Nak Daftar Unifi? Ini Langkah Pertama yang Anda Perlu Lakukan.
Coverage

Nak Daftar Unifi? Ini Langkah Pertama yang Anda Perlu Lakukan.

Assalamualaikum dan selamat datang! Terima kasih kerana sudi visit blog pakarfibre. Saya hargai sangat. Lagi best kalau anda boleh share blog ni dengan adik beradik yang lain ok. Once anda dah terbaca posting ni, saya assume anda dah ada nawaitu nak survey pasal unifi. Betul ke idok? Kalau betul, tahniah sebab anda dah jumpa agent…