Cara Check Coverage Unifi 2022
Coverage

Cara Check Coverage Unifi 2022

Anda nak tahu cara check coverage unifi? Cara dia simple je. Anda hanya perlu klik button di bawah ni. Nanti anda akan dibawa ke satu page “check coverage unifi”. Tolong isikan nama, no telefon, email dan alamat. Jangan lupa juga pilih pakej unifi yang anda berkenan. Maklumat-maklumat ni penting untuk saya berkomunikasi dengan anda. No…

Cara Cek Signal Telco Terbaik di Kawasan Anda 2021 | Opensignal App
Coverage

Cara Cek Signal Telco Terbaik di Kawasan Anda 2021 | Opensignal App

Sering tertanya-tanya signal telco mana yang paling laju di kawasan anda? Persoalan ni biasa timbul bila kita nak buat kerja tapi signal macam siput. Mula lah nak survey mana yang laju. Selain tu ada jugak yang teringin nak pasang unifi tapi kawasan belum ada coverage fibre. So option yang ada hanyalah signal dari telco provider…

Perlukan Internet Tapi Unifi Belum Masuk Kawasan Rumah Anda? Cuba Try Consider Modem Special Ni
Coverage | Plan Unifi

Perlukan Internet Tapi Unifi Belum Masuk Kawasan Rumah Anda? Cuba Try Consider Modem Special Ni

Saya percaya tentu ramai yang sangat frust bila tahu yang kawasan rumah anda belum ada coverage unifi fibre. Mana taknya. Internet dah jadi satu keperluan. Especially bagi yang ada anak belajar di universiti atau kolej, yang kena kerja work from home, yang buat bisnes online dan sebagainya. Lagi satu, sejak PKP1.0, anak-anak sekolah rendah pun…

Agent cakap port Unifi dah penuh. Apa yg penuh sebenarnya?
Coverage

Agent cakap port Unifi dah penuh. Apa yg penuh sebenarnya?

Niat di hati nak pasang unifi tapi dapat respon macam ni… “Maaf tuan/puan. Saya dah check, kawasan tuan/puan port dah penuh…” Ini merupakan antara jawapan yang paling tidak diingini oleh setiap pelanggan yang teringin nak pasang Unifi. Betul tak? So, apa yang penuh sebenarnya? Port penuh tu apa? Ok. Situasi ni berlaku dimana point yang…

My House No Unifi Coverage, What Should I do? Follow These 3 Options
Coverage

My House No Unifi Coverage, What Should I do? Follow These 3 Options

Bro, my area don’t have unifi coverage… How? Jason Lee Hi guys. As we know it, a lot of people are willing to pay for unifi fibre. This is mainly because of speed and package offered by unifi fibre. Quite lot who complained, and they do not know how to request for unifi coverage. Today i will…

Kawasan Tiada Unifi Coverage? Please Consider 3 Best Option Ni
Coverage

Kawasan Tiada Unifi Coverage? Please Consider 3 Best Option Ni

“Maaf. Rumah awak tiada unifi coverage” Agent Amir Pernah tak anda experience macam ni. Niat di hati nak pasang unifi kat rumah. Tanya ramai agent. Bila mintak agent check coverage, jawapan yang saya dapat… Tentu anda pernah experience jawapan macam ni kan, sebab kawasan rumah tiada coverage unifi…Disappointed sangat kan? Semangat dah nak pasang unifi….

Coverage Unifi Available untuk Rumah Anda, So What’s Next?
Coverage

Coverage Unifi Available untuk Rumah Anda, So What’s Next?

Part ni paling best. Once saya dah text anda dengan ayat yang lebih kurang macam ni… “Salam tuan. Saya dah check unifi coverage kediaman tuan. Alhamdulillah ada liputan. Support sehingga 300mbps” Alhamdulillah, mesti anda hepi kan? Dah terbayang rumah akan ada internet sendiri tanpa had. Yelah, zaman sekarang ni boleh kata internet ni satu keperluan….

Why Perlu Alamat Penuh utk Pasang Unifi? Nama Taman Tak Cukup?
Coverage

Why Perlu Alamat Penuh utk Pasang Unifi? Nama Taman Tak Cukup?

Anda plan nak pasang unifi? Dah contact agent-agent yang ada? Once dah contact, SOP biasa agent akan mintak anda share alamat details. Alamat details ye gais. Part ni sangat ramai yang hesitate nak bagi. Kita faham. Bukan mudah-mudah nak bagi address penuh kat orang yang kita tak kenal kan. Unfortunately, untuk melayakkan anda pasang unifi….

Nak Daftar Unifi? Ini Langkah Pertama yang Anda Perlu Lakukan.
Coverage

Nak Daftar Unifi? Ini Langkah Pertama yang Anda Perlu Lakukan.

Assalamualaikum dan selamat datang! Terima kasih kerana sudi visit blog pakarfibre. Saya hargai sangat. Lagi best kalau anda boleh share blog ni dengan adik beradik yang lain ok. Once anda dah terbaca posting ni, saya assume anda dah ada nawaitu nak survey pasal unifi. Betul ke idok? Kalau betul, tahniah sebab anda dah jumpa agent…