Cara Relocate Unifi 2022 | Panduan Pindah Unifi ke Rumah Baru
Pemasangan Unifi | Teknikal

Cara Relocate Unifi 2022 | Panduan Pindah Unifi ke Rumah Baru

Saya nak pindah rumah lain. Unifi dah lama pasang. Persoalannya, boleh ke nak bawak unifi sekali ke rumah baru? Jom kita fahami proses atau cara pindah unifi ke rumah baru. Check this out! Cara nak relocate unifi sedia ada ke rumah lain Syarat Utama 1st sekali, syarat nak relocate, kawasan rumah yang nak pindah tu…

5 Step Ringkas Dari Mula Sehingga Selesai Proses Pemasangan Unifi
Pemasangan Unifi

5 Step Ringkas Dari Mula Sehingga Selesai Proses Pemasangan Unifi

Step 1: Buat appointment Anda perlu register dulu baru boleh buat appointment. Macam mana nak register Unifi dengan cepat dan mudah?┬áKlik je sini. Anda akan diberi pilihan tarikh bila nak pasang. Take note: Pemasangan untuk FTTx (Landed House atau office) memakan masa antara 4-8 jam, dan VDSL2 (apartment), 2-3 jam. (Anggaran sahaja. Kebiasaannya untuk pemasangan…

Proses Pemasangan Unifi. Standard vs Non-Standard
Pemasangan Unifi

Proses Pemasangan Unifi. Standard vs Non-Standard

Pemasangan percuma! Semuanya percuma. Itulah janji manis sesetengah agent. Namun tidak dinyatakan situasi macam mana yang dikira percuma dan yang tidak. Jom saya kongsikan jenis pemasangan dan kos-kos yang terlibat. Dalam artikel ni, anda akan familiar dengan standard installation atau pemasangan standard dan pemasangan tidak standard (optional). Maklumat ini penting bagi memastikan anda dan kontraktor…

Senarai Kontraktor Unifi Bagi Anda yang Perlukan Bantuan Pakar
Pemasangan Unifi

Senarai Kontraktor Unifi Bagi Anda yang Perlukan Bantuan Pakar

Seperti yang anda sedia maklum, ade beberapa keadaan dimana anda memerlukan bantuan dari pakar berkenaan isu-isu teknikal unifi. Contohnya, isu pemasangan unifi. Kan ada 2 jenis. 1. Standard Installation2. Non-Standard Installation Untuk standard installation (pemasangan standard), anda tak perlu keluarkan sebarang kos sebab semuanya TM yang tanggung. Tapi untuk non-standard installation (pemasangan tak standard) seperti…