Coverage

Why Perlu Alamat Penuh utk Pasang Unifi? Nama Taman Tak Cukup?

Anda plan nak pasang unifi? Dah contact agent-agent yang ada? Once dah contact, SOP biasa agent akan mintak anda share alamat details.

Alamat details ye gais.

Part ni sangat ramai yang hesitate nak bagi. Kita faham. Bukan mudah-mudah nak bagi address penuh kat orang yang kita tak kenal kan. Unfortunately, untuk melayakkan anda pasang unifi. Anda terpaksa bagi full details.

“Ehh dia ni dah kenapa nk mintak alamat details… Bagi lokasi taman atau bandar tak cukup ke nak check coverage tu??”

Jom saya jawab.

Bukan niat kami agent unifi untuk collect data privasi anda. Jangan risau. Agent yang berdaftar sangat profesional. Alamat penuh (no rumah, nama jalan, poskod tu diperlukan untuk kami key in dalam sistem TM untuk check coverage semata. Tanpa maklumat ni adalah mustahil untuk tahu status coverage anda.

Kenapa agak-agaknya ya? Sebab….

Coverage sama, peluang berbeza

Anda sangka rumah sebelah pakai unifi, anda pun boleh pakai? Ohh belum tentu ya tuan puan. Port cable fiber ni sangat terhad. Jika port dah penuh, anda kena tunggu jiran tu pindah baru boleh pasang. Atau anda boleh consider 3 best option ni.

Thats why, kalau rumah anda sudah check dan ada coverage unifi, cepat-cepat lah mendaftar. Once dah penuh, agent-agent hanya boleh mohon maaf. Sekian penerangan dari agent unifi berdaftar yang baik hati 😎

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *