Coverage Plan Unifi

Perlukan Internet Tapi Unifi Belum Masuk Kawasan Rumah Anda? Cuba Try Consider Modem Special Ni

Saya percaya tentu ramai yang sangat frust bila tahu yang kawasan rumah anda belum ada coverage unifi fibre.

Mana taknya. Internet dah jadi satu keperluan. Especially bagi yang ada anak belajar di universiti atau kolej, yang kena kerja work from home, yang buat bisnes online dan sebagainya. Lagi satu, sejak PKP1.0, anak-anak sekolah rendah pun dah banyak kelas atau kuiz online tau!

Dah try banyak kali contact unifi untuk mintak mereka pasang port tapi masih belum ada rezeki nak pasang.

Berita baik untuk anda.

Cuba tengok ni. Perkongsian netizen pasal internet kat rumah.

“Korang tau la area aku ni berkali2 call unifi/maxis fibre tetap tak ada jugak nak masuk!!!!Anak2 aku dah la semua sekarang ada kelas online yang kolej! Bini aku lagi kena ada internet nak kerja!”

Tengok benda ni viral so aku beli la dengan simcard unlimited!!Korang try la tanya celcom,maxis,U mobile masukkan je dalam tuh!Kalau balik kampung pon boleh angkut benda ni bawak balik..Senang hidup aku kalau tak anak aku kata susah betul nak belajar”

Nancy Kitting, 2021
router-ganti-unifi

Kalau tgk dari posting ni, mereka share satu jenis modem sebagai alternatif untuk dapatkan kemudahan internet bagi kawasan yang belum ada unifi.

modem 2
5 tahun waranti & repair lifetime (kata kedai tu la)

Guna simkad apa?

Kalau tengok apa yang netizen kongsikan, ada yang cakap Maxis bagus. Ada yang cakap Umobile Unlimited best. Bende ni bergantung line mana yang bagus kat kawasan masing-masing sebab setiap line tak sama coveragenya.

Anda boleh jugak try guna aplikasi opensignal untuk check line apa yang bagus kat kawasan rumah anda.

Tapi kalau tengok kat kedai dia, seller dah senaraikan siap-siap simkad-simkad yang boleh dipakai dengan modem ni:

  • Celcom Xpax Unlimited Plan
  • Celcom Postpaid Unlimited Plan
  • Maxis Hotlink Unlimited Plan
  • Digi All Postpaid & Prepaid Unlimited Plan
  • Umobile All GX unlimited Plan
  • Yoodo RM35.00 Unlimited Plan
  • WEBE unlimited Postpaid Plan
  • Redone Postpaid Unlimited Plan
  • Tunetalk ( Tune Unl ) Unlimited Monthly Plan (RM48)
  • Halotelco – Tune UNL Unlimited Monthly Plan (RM48)
  • XOX / ONEXOX B89 ( 100GB ) Montly Plan
  • Yes SD Epik Unlimited Monthly Plan
  • Yes HD Epik Unlimited Monthly Plan

Apa kata mereka yang dah guna modem ni?

Ni saya kongsikan antara feedback pengguna modem.

router unifi
router unifi 3

Boleh support banyak device ke?

Ni yang dikongsikan

router unifi 2

Kalau kita tengok majoriti cakap performance modem ni agak bagus.

router unifi 1

Kalau tengok feedback yang netizen bagi, bagi saya agak berbaloi untuk anda yang ada masalah nak pakai internet di rumah untuk cuba.

Lagipun harga masih dalam kategori mampu milik (RM129) dan seller offer warranty 5 tahun dan free repair seumur hidup. So komitmen bulanan anda hanya topup simkad setiap bulan. Jadi la as a backup atau alternatif sementara nak tunggu unifi fibre masuk.

So nanti bila kawasan dah ada unifi, cepat-cepat daftar ok. Kang melepas pulak nak pakai unifi fibre. Modem ni boleh jual kat orang yang memerlukan atau boleh jadi bagi mak ayah di kampung. Sekian perkongsian. Terima kasih dan semoga bermanfaat!

Baca: Strategi bijak bershopping di Shopee (Jimat)

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *